2020. december 28., hétfő

Heidegger filozófiája és az ókori metafizika - Ivá - Jelenlegi ára: 1 350 Ft

Heidegger filozófiája és az ókori metafizika - Ivánka Endre
Ivánka Endre pályája a két világháború közötti Magyarországon, a múlt század 30-as éveiben ívelt fölfelé. A század 40-es éveire foglalhatta el helyét a magyar tudományos élet nagyjai között. A Magyar Filozófiai Társaság vitaülésein a kor meghatározó tudósainak - Kerényi Károlynak, Brandenstein Bélának, Halasy-Nagy Józsefnek - a társaságában találjuk. Ebben az időben a kor legjelentősebb hazai és külföldi filozófiai, teológiai és bölcseleti folyóirataiban közölte tanulmányait, de cikkei jelentek meg kisebb vidéki lapokban és kulturális folyóiratokban is. A klasszika-filológus és filozófia történész Ivánka nemcsak saját diszciplínáiban, hanem más tudományterületeken is maradandót alkotott. Így felbecsülhetetlen értékűek medievisztikai és történelmi tárgyú munkái, valamint a magyar görögkatolikussággal foglalkozó úttörő munkássága úgy tudományos, mint népszerűsítő szempontból.
Életművének egyik súlypontját eszmetörténeti kutatásai jelentik. Fő műve, a ? Plato Christianus? 1964-ben a Johannes Verlag gondozásában látott napvilágot. Ez a munka mintegy beteljesítése, nagy szintézise minden korábbi platonizmussal foglalkozó tanulmányának, valamint azoknak, amelyekben a platonizmus eszmetörténeti folytonosságát elemzi. Ezen cikkek jórészt először magyar nyelven születtek meg. A ? Plato Christianus? megjelenése óta számos kiadást megélt, több nyelvre lefordították, a mai napig alapműnek számít.
Munkásságának igen jelentős súlypontját képezik továbbá a bizantiológia területén végzett kutatásai. Nemcsak cikkei és könyvei születtek ebben a tárgykörben, hanem az általa indított és az ő gondozásában megjelenő fordításokkal megalapozta a mai németnyelvű bizantiológiai irodalmat (Byzantinische Geschichtsschreiber).
Könyvünkben a teljesség igényével igyekszünk az olvasó elé tárni Ivánka Endre magyar nyelvű munkáit. Az egyes cikkeket, tanulmányokat megjelenésük sorrendjében, az eredeti nyelvezettel közöljük. A kötet végén található bibliográfia tudomásunk szerint az eddigi legteljesebb összegyűjtése a Professzor Úr munkáinak. Jelen könyvünk Ivánka Endre első magyar nyelvű kötete, ezzel szeretnénk kifejezni tiszteletünket a magyar tudományos élet e kimagasló alakjának.
Kiadó: Paidion
Kiadás éve: 2004
Nyomda: AduPrint Nyomda Kft.
ISBN: 9632123719
Kötés típusa:: ragasztott papír
Terjedelem: 534
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Súly: 1. 00kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**109664570**)]

Jelenlegi ára: 1 350 Ft
Az aukció vége: 2020-12-28 17:45 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése