2019. április 25., csütörtök

057W MARSAK TIZENKÉT HÓNAPJA 1949 - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Szilveszter éjszakája van. Ezen a estén sok különös dolog megtörténhet.
Esztendő anyó magához hívja vendégségbe tizenkét unokáját, a tizenkét hónapot, hogy együtt búcsúztassák az óévet és együtt köszöntsék az újat.
Eközben a palotában a kis királylány nem akar tanulni, sőt kénye-kedvére ugráltatja az embereit, sőt a hónapok sorrendjét is meg akarja változtatni. Kitalálja, hogy december végén hóvirágot szeretne kapni, és aki elhozza neki, magas jutalomban fogja részesíteni, annyi aranyat ad, amennyi hóvirágot hoz. A pénzéhes banya kizavarja az erdőbe mostohalányát hóvirágért. A kislány majdnem megfagy a hidegben, de a hónapok megsajnálják, felmelegítik, sőt még április nyíló hóvirágokkal is megajándékozza. Búcsúzásként Esztendő anyó egy varázsgyűrűt ad a lánynak és a lelkére köti, hogy ne mondja el senkinek, hogy találkozott velük. A kis árva a banyának adja a virágot, de a mostohája a gyűrűt is elveszi tőle. A banya a királylányhoz fut a virággal. Azonban a királylánynak is kedve szottyan hóvirágot szedni, így a mostoha kénytelen a kis árvát bemutatni a Fenségnek. A királylány elveszi a gyűrűt a mostohától, de nem adja a kislánynak, hanem a hóba dobja, mert az árva nem árulja el a tizenkét hónapot. A tizenkét hónap hőséggel, faggyal bünteti a gonoszokat, a kislány pedig megjutalmazza, amiért nem mesélt róluk. A királylány bocsánatot kér és a gonosz mostoha farkassá változik.
A bájos kis mese a hónapok váltakozásáról, a természet meg nem bolygathatóságáról, a szeretetről és az egymásra utaltságról szól.
Amennyiben 2500ft felett vásárol tőlünk Budapesten ingyen házhoz szállítunk. 2500ft alatti vásárlásnál a könyvek Budapesten a 4-6 villamos vonalán bárhol átvehetőek a délutáni órákban hétköznapokon.
A könyveket banki átutalás esetén az összeg beérkezése utáni napon postázzuk.
10000Ft feletti vásárlásnál a postaköltséget átvállaljuk.
K3/1

Jelenlegi ára: 1 200 Ft
Az aukció vége: 2019-05-16 16:45 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése