2017. január 28., szombat

Daystate Wolverine Hi Lite légpuska, 5.5mm - Jelenlegi ára: 620 590 Ft

Daystate Wolverine, amikor az angol következetesség találkozik az olasz dizájnnal és innovációval.
Példátlan 7 éves fejlesztésen keresztül sikerült egy teljesen megújult, de a Daystate stílusához illeszkedő modellt alkotni, egy kiváló vadászpuskát, ami pontos és nagyteljesítményű így pontlövészetre is kiválóan megfelel. A Wolverine alkotói brit és olasz tervezőkből és mérnökökből álló lelkes és kitartó csapat, amely egyesítette a több, mint 30 éves légfegyver gyártás során szerzett tapasztalatot a több, mint 60 éves shotgun gyártási tapasztalattal megalkotva a Wolverine légpuskát, egy teljesen új generációs fegyvert.
Mint a névadója, a rozsomák (wolverine) igazi magányos vadász, meglepi a fácánokat, fajdokat, nyulakat de akár a nagyobb és gyorsabb állatokat is legyűri, mint a róka. Természetesen itthon vadászatra nem használható, de bukócélok kilövésével az élmény közel azonos lehet.
A légpuska számos újítást tartalmaz, táras, többlövetű kialakítású. A kialakítás olyan, hogy megakadályozza a rátöltést, azaz nem tölthető rá újabb lövedék a már betöltött lövedékre. A gyártó azt tartotta szem előtt a tervezésnél, hogy a légfegyver kezelése ugyan olyan legyen, mint az éles fegyverek kezelése. Nem titkolt szándék, hogy így kifejezetten az éles fegyverekhez szokott amerikai vásárlóknak akarnak kedvezni, hiszen a fegyverhasználat ugyanaz. Fontos szempont volt a biztonság, a légfegyver ugyanazt a biztonsági szintet képviseli, mint egy éles fegyver.
A Wolverine puskáknak 3 változata létezik, a B, a C és a 303. A 303 jelölés a kalibert jelöli, kifejezetten az amerikai piacra szánt 7. 62 mm kaliberű modell a 303. A 303-at típus rendelhető, de megfontolandó, hogy hazai szabályozást figyelembe véve mennyire használható.
A Hi Lite változat a B type sorozat egyik alváltozata. Felmerült az igény a puska súlyának a csökkentésére, ezért a gyártó a fém légtartály helyettesítése mellett döntött. A légtartályt egy 480 cm3 űrtartalmú kompozit légtartályra cserélte, így csökkentve a puska tömegét, annak súlypontját is áthelyezve. Az áthelyezett súlypont jelentősen hozzájárult a célzás megkönnyítéséhez is. Továbbá a Hi Lite változat ismertetőjegye a puska felépítményének elegáns ezüst színe is.
A Wolverine Hi Lite type légpuska tulajdonságai:
Kaliber: 5. 5 mm
Tárkapacitás: 10 db
Huzagolt Lothar Walther cső
Légtartály kapacitása: 480 cm3
Töltőnyomás: 170 - 220 bar
Csőtorkolati sebesség: 360 m/s (gyári értéken)
Csőtorkolati sebesség: 120 m/s (magyar előírás szerint)
Elsütőszerkezet: mechanikus, állítható
Tus anyaga: nemes török diófa
Bitzosítás: felhúzókar nyitás biztosítás, mechanikus biztonsági kapcsoló
Hossz: 1070 mm
Csőhossz: 430 mm
Súly: 3300 g
Gyártó: Daystate Ltd. Anglia


Jelenlegi ára: 620 590 Ft
Az aukció vége: 2017-02-18 12:06 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése